Ako umjetnici i građani kažu da ne treba preseljenje galerije, ne treba ni Emdžadu Galijaševiću!

Gradonačelnik Bihaća donio odluku

Ako umjetnici i građani kažu da ne treba preseljenje galerije, ne treba ni Emdžadu Galijaševiću!

Objavljeno na dan 17.04.2015 - 13:01 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Nakon što su u javnosti plasirane informacije o namjeri gradske uprave da izmjesti Gradsku galeriju Bihać na lokalitet nekadašnjeg Doma USAOJ-a, te reakcije umjetnika i građana, Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća u izjavi za medije istakao danas je da će on lično poštovati volju umjetnika i građana koji su izrazili nezadovoljstvo namjerom eventualnog preseljenja galerije na drugu lokaciju.

"Sa preuzimanjem dužnosti gradonačelnika sanirao sam dugovanja prema Gradskoj galeriji i Kulturnom centru, povećao izdavanja za kulturu i kulturne manifestacije i na to sam ponosan.

Što se tiče izmještanja imali smo neke preliminarne razgovore o preseljenju galerije, useljenju jedne komercijalne banke i podizanje kredita od kojeg bi sanirali kompletan nekadašnji Dom USAOJ-a.

Smatrao sam da je to dobra ideja, no ako je to za građane toliko emotivan, pored svih drugih problema u ovoj državi,  problem, poručujem da se sa ovom idejom preseljenja gradska uprava Bihaća neće više baviti.

Ako to umjetnici ne podržavaju, neće to ni Emdžad Galijašević forsirati i podržavati. Ako će galerija biti talac uposlenika, neće ni to biti, i ako neko misli da smo sa tim preseljenjem protiv kulturne, pokazati ću suprotno, što sam i pokazao prema kulturnim radnicima u protekle dvije godine.

Ja na ovoj ideji više neću insistirati i poštovati ću volju tih građana  koji smatraju da galerija treba ostati u centru grada. Čak ćemo se potruditi da proširimo njihove prostore da budu još više posjećeni", dodao je gradonačelnik Galijašević.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!