Aleksandar Vučić: Novi rat nam ne treba, mi ga ne bi preživjeli!

Srbija

Aleksandar Vučić: Novi rat nam ne treba, mi ga ne bi preživjeli!

Objavljeno na dan 19.02.2020 - 12:23 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


 

Vučić je izjavio da Srbija ne bi preživjela neki novi rat, zbog čega se mora zalagati za razgovor, kada je u pitanju rješenje kosovskog pitanja.

Upitan da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika američkog predsjednika Donalda Trumpa, Richarda Grenella, o tome da je lažna vijest da postoji plan SAD za brzo rješenje pitanja KiM, Aleksandar Vučić je izjavio da je uvijek govorio da prije svega treba sami da razgovaramo.

"Kad god ima velikih zapadnih sila, koje se umešaju, svi će da traže pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo", istakao je on nakon obilaska radova na Klinci za infektivne i tropske bolesti.

Vučić je također i postavio pitanje novinarima "da li možete da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?".

Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo, rekao je on i napomenuo da Srbiji sukobi nisu potrebni.

"Nama su potrebne decenije mira jer bi jedino tako imali svud po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživeli. Posle Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata, ratova devedesetih... mi to ne bi preživeli. Potrebna nam je pametna politika", izjavio je Vučić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!