Aleksandar Vučić odlikovao i Muameru Turković

Srbija

Aleksandar Vučić odlikovao i Muameru Turković

Objavljeno na dan 11.11.2020 - 12:06 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "danas i zvanično najteži dan za Srbiju što se tiče pandemije korona virusa, i po pitanju broja umrlih i broja zaraženih".

Vučić je prilikom dodjele odlikovanja povodom Dana primirja u prvom svjetskom ratu, kojoj su prisustvovali samo premijerka Ana Brnabić i epidemiolog Predrag Kon, rekao da je Srbija "sa svim tim, u odnosu na broj stanovnika i dalje među pet najboljih evropskih zemalja".

U obrazloženju za dodjelu odlikovanja zdravstvenim radnicima, među kojima su i članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije, Vučić je rekao da im je zahvalan što su "vjerovali u naše zdravstvo i u državu", i što su imali smjelosti da kažu svoje mišljenje.

"Nije to bio samo stručni posao, morali ste da preživite i najteže uvrede, beskrajno sam zahvalan što ste na to pristali", kazao je Vučić i dodao da su među odlikovanima i članovi Kriznog štaba, ali i zdravstveni radnici koji se nisu libili da se nđu na "stubu srama" zbog odluke da nekom pomognu.


Vučić je naveo da je među takvim odlikovanim zdravstvenim radnicima i medicinska sestra na dječjem odjeljenju bolnice u Novom Pazaru Muamera Turković koja je, kako je naveo, "bila na stubu srama zato što je dala infuziju djevojčici ispred bolnice, a ne u bolnici jer nije željela da dijete bude zaraženo koronom".

Vučić je rekao da su odlikovanja za one kojima su dodijeljena "obaveza da još više, odgovornije, snažnije i upješnije rade i grade budućnost naše Srbije".

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!