Aleksandar Vučić: Pomoć projektima u Republici Srpskoj

Srbija

Aleksandar Vučić: Pomoć projektima u Republici Srpskoj

Objavljeno na dan 19.03.2019 - 14:19 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije, kazao je danas nakon susreta s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom da su dogovoreni brojni projekti u entitetu Republika Srpska, a u čijem će provođenju Srbija pomoći.

Vučić je, potom, nabrojao o kojim projektima je riječ istakavši da će Srbija pomoći sa 32 miliona eura.

''Nadam se da ću uskoro moći otići u Banjaluku i videti se s malim privrednicima. Što se tiče poljoprivrede, spremni smo da dodatno kroz subvencije podstaknemo, to zavisi od Vlade Republike Srpske. Dobili smo novi predlog Milorada Dodika i Vlade Srpske, Ana Brnabić i ja smo o tome razgovarali. Želja je da u svakoj općini u Republici Srpskoj, a željeli bismo to i u Federaciji, spremni smo i za općine koje nisu većinski srpske da to učinimo. Reč je o projektima u vrednosti 32 miliona evra'', istakao je Vučić nakon sastanka s Dodikom.

Rekao je i da je dio razgovora posvećen situaciji u regionu.

''Razgovarali smo o svim političkim pitanjima u regionu, saglasili se da je stabilnost od ključnog značaja. Ovo su konkretne stvari. Hvala gospodinu Dodiku na poseti i hvala ne veoma dobrim razgovorima'', poručio je on.

Medijima se, potom, obratio i Dodik izrazivši zadovoljstvo obavljenim razgovorima.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!