Alemka Markotić na udaru medija u Hrvatskoj: Priznala da je preko reda vakcinisala majku

Direktorica klinike

Alemka Markotić na udaru medija u Hrvatskoj: Priznala da je preko reda vakcinisala majku

Objavljeno na dan 12.02.2021 - 12:42 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Alemka Markotić, direktorica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu našla se na udaru medija i hrvatske javnosti jer je priznala da je u spomenutoj klinici vakcinisana njena majka.
Markotić smatra da u tome nema ništa pogrešno jer je njena majka stara, ima više hroničnih oboljenja, a ostao je višak vakcina.

"U Klinici su se vakcinisali svi zdravstveni radnici i nakon toga, kada je ostalo vakcina, vakcinisalo se nekoliko starijih ljudi, većina s nizom hroničnih bolesti, polovina njih s karcinomima. Moja majka ima 84.5 godine, ima više hroničnih dijagnoza, dvije koje su usko vezane za COVID, imala je tešku operaciju. Ne vidim tu zašto se i ona ne bi trebala vakcinisati iako je moja majka", kazala je Markotić.

Njeno priznanje izazvalo je burne reakcije novinara koji su prisustvovali današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera, posebno nakon što je Markotić konstatovala da nije korektno što njenu majku razvlače jer su upravo novinari zvali nju i njene kolege da vakcinišu njih ili nekog njihovog preko reda.

Novinari su tražili od Markotić kaže imena onih koji su tražili vakcinaciju preko reda, te su se jedan po jedan javljali i govorili da oni nisu vakcinisani. No, Markotić je odbila reći o kome se radi.

Na upit smatra li da treba dati ostavku, rekla je da ne smatra.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!