Alešević odgovorio Ružici Jukić: Spreman sam ići u zatvor, a zašto Vi niste spremni dati ostavku?

AKTER AFERE "POTKIVANJE"

Alešević odgovorio Ružici Jukić: Spreman sam ići u zatvor, a zašto Vi niste spremni dati ostavku?

Objavljeno na dan 12.06.2019 - 17:00 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Biznismen Nermin Alešević, jedan od ključnih aktera u aferi "Potkivanje", a u koju je uključen predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija, uputio je pismo potpredsjednici VSTV-a Ružici Jukić.

Povod za pismo su bili istupi Jukić u kojima je tražila od predstavnika međunarodne zajednice da odgovore da li bi u njihovim zemljama Alešević bio uhapšen jer je pokušao korumpirati nositelja pravosudne funkcije. 

Alešević je u pismu naveo da u drugim zemljama ne bi uopće imao potrebu razmišljati o stvarima o kojima razmišlja u BiH jer te zemlje, u kojima se poštuju zakoni, ne dozvoljavaju da građani imaju ovakve probleme. 

"Odgovaram da sam spreman ići u zatvor ako to rješava probleme građana s pravosudnim institucijama, ali zašto niste Vi spremni ponuditi svoju poziciju ako Vam je stalo do istih građana", pitao je Alešević potpredsjednicu VSTV-a. 

Jukić je podsjetio da u razvijenim zemljama ne može se desiti da predmet stoji tri godine u ladici kao što je praksa u bosanskohercegovačkim pravosudnim institucijama. 

"Morate znati da ja nisam iznad zakona, niti bih to poželio i jedino što ste upravu je to da moram pravdu tražiti ispred Tužilaštva BiH jer se tamo nisam još obraćao, ali evo imam priliku", naveo je Alešević. 

Potpredsjednici VSTV-a napisao je šifre predmeta pet predmeta i jedan predmet u Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a BiH iz 2018. godine pitajući je koji bi ona prvi predmet uzela za raditi. 

"Jedino je kod nas bitno ko je prijavljen, a ne šta je osoba učinila da bi se ispravno postupilo. Vi se zalažete za takvo pravosuđe", zaključio je Alešević.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!