Ali Khamnei: Nestabilni čovjek koji sjedi u Bijeloj kući dobit će odgovor

Iran

Ali Khamnei: Nestabilni čovjek koji sjedi u Bijeloj kući dobit će odgovor

Objavljeno na dan 09.01.2018 - 18:33 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Iran je razbio pokušaje stranih neprijatelja da legitimne proteste pretvore u pokušaj rušenja režima i Islamske republike rekao je vrhovni iranski vjerski lider Ayatollah Ali Khamenei, prenosi Reuters.

"Još jednom je naša nacija poručila SAD-u, Britaniji i onim koji žele srušiti islamsku republiku izvana da nisu uspjeli i da nikada neće uspjeti", napisao je Khamnei na društvenoj mreži Twitter. Revolucionarna garda lojalna Khamneiju je saopćila u nedelju da su nemiri neutralisani i da su provocirani od neprijatelja.

Najmanje 1.000 osoba je uhapšeno tokom višednevnih nasilnih demonstracija koje su izbile zbog sve teže ekonomske situacije i visokih cijena.

"Ovaj čovjek koji sjedi u Bijeloj kući, iako djeluje kao nestabilan čovjek, mora shvatiti da ove ekstremne i psihotične epizode neće ostati bez odgovora", poručio je iranski lider američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji je podržao proteste protiv kako je naveo "korumpiranog režima".

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!