Almir Ejubović pravosnažno osuđen za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule tri djevojke

U ZATVORU 15 GODINA

Almir Ejubović pravosnažno osuđen za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule tri djevojke

Objavljeno na dan 06.06.2019 - 11:44 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vrhovni sud FBiH donio je rješenje kojim se potvrđuje prvostepena presuda Almiru Ejuboviću osuđenom na 15 godina i 10 mjeseci zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri djevojke, a jedna teško povrijeđena.

Ejubović se, upravljajući BMW-om, 29. juna 2018. godine zabio u metalni stub na autoputu A1 kod Sarajeva pri brzini od 166 kilometara na sat. U nesreći su poginule 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.

Potvrđena je i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od pet godina nakon isticanja presude te naredba za plaćanje odštete Autocestama FBiH. 

"Ejubovića se tereti da je, upravljajući svojim neregistrovanim putničkim motornim vozilom BMW X5 bez važeće vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi i imovinu većeg opsega, na što je pristao, ugrozio javni promet dovodeći u opasnost život ljudi, krećući se brzinom od blizu 166 km/h na mjestu gdje je saobraćajnim znakom propisana brzina do 120 km/h, usljed čega je prouzrokovao smrt više osoba, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede opasne po život", navodi se u presudi. 

On se od trenutka hapšenja do danas nalazi u KPZ-u Mostar.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!