Ambasador Irana u BiH posjetio muftiju Kudića

USK

Ambasador Irana u BiH posjetio muftiju Kudića

Objavljeno na dan 11.06.2021 - 08:08 | Izvor: USKinfo.ba |


Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić jučer je  u svom uredu u Bihaću primio ambasadora Islamske republike Iran NJ.E. Gholamreza Alimohammad Ghelichkhana. Muftija Kudić je iskoristio priliku i zahvalio se iranskom narodu za sve dobro što su uradili prema narodima u Bosni i Hercegovini, a posebno za svesrdnu pomoć tokom agresije na našu zemlju. Muftija Kudić je istakao da je Iran prijateljska zemlja Bosni i Hercegovini i da je iranski narod bratski narod po vjeri, ali i po mnogim kulturno-historijskim karakteristikama. 

"Sve ljude s kojima rame uz rame obilazimo Kabu Časnu i s kojima klanjamo u istom safu smatramo braćom po vjeri. Političko rukovodstvo Bošnjaka, kao i Islamska zajednica su ostvarili vrlo kvalitetnu saradnju sa svim muslimanskim zemljama naglašavajući uvijek važnost autentičnog življenja islama bosanskih muslimana i isticali značaj evropskog kulturnog naslijeđa i naših evropskih korijena. Drago mi je što je uvaženi ambasador istakao da naša braća iranci ovu našu intenciju poštuju i uvažavaju kao vrijednost." - naglasio je muftija Kudić.

Ambasador Ghelichkhan je izrazio veliko zadovoljstvo posjetom uvaženom muftiji Kudiću, te je poručio da Iran poštuje Bosnu i Hercegovinu i posebne odnose njeguje prema narodima koji ovdje žive. "Iran ima 85 miliona stanovnika. Bit ćemo jedna od deset zemalja svijeta i prva muslimanska zemlja koja je samostalno proizvela vlastitu vakciju protiv korona virusa. Iako smo četrdeset godina pod sanckijama, uspijevamo održati kontinuitet napretka u našoj zemlji. Beskrajno volimo i poštujemo Bosnu i Hercegovinu. Smatram da smo to nebrojeno puta i praktično dolazali i naša je obaveza, i ljudska i moralna, da pomognemo našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini. Njihov uspjeh ćemo smatrati vlastitim uspjehom i kad god im bude trebala bilo kakva podrška i pomoć, neka znaju da u Iranu imaju saveznika i prijatelja." - naglasio je ambasador Ghelichkhana

Prijemu je pored saradnika ambasadora Ghelichkhana je prisustvovao mr. Haris-ef. Veladžić, rukovodilac Službe za vjerska pitanja i obrzaovanje i Nazif-ef. Horozović, saradnik za medije Muftijstva bihaćkog.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!