Ambasador Slovačke posjetio gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića - Razgovarali o migrantskoj krizi i privredi

Pokušati dovesti investitore

Ambasador Slovačke posjetio gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića - Razgovarali o migrantskoj krizi i privredi

Objavljeno na dan 03.12.2018 - 14:00 | Izvor: USKinfo.ba |


Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas Martina Kaču, ambasadora Slovačke u BiH. Posjeta ambasadora Slovačke Gradu Bihaću bila je prilika da se upozna sa aktuelnim stanjem kada je u pitanju migrantska kriza, ali i sa privrednim i političkim kretanjima u Bihaću.

„Zahvalio sam ambasadoru Kači na interesu vezano za migrantsku krizu u našem gradu koja evo traje skoro godinu dana i čije posljedice građani Bihaća trpe bez konkretne podrške državnih institucija. Zahvalio sam i na pomoći i donaciji koju je Slovačka uručila našem Crvenom križu Bihaća što će itekako dobro doći u ovim zimskim mjesecima. Naravno, razgovarali smo i o našim privrednim i ostalim potencijalima u svijetlu saradnje sa kompanijama i institucijama u Slovačkoj i mislim da smo otvorili jednu pozitivnu priču koja će naš grad pozicionirati kod slovačkih investitora i ostalih organizacija i institucija koji dolaze iz nama prijateljske Slovačke„- kazao je gradonačelnik Fazlić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!