Ambasdorica Švicarske potvrdila spremnost za pomoć i saradnju sa USK

USK

Ambasdorica Švicarske potvrdila spremnost za pomoć i saradnju sa USK

Objavljeno na dan 16.04.2019 - 18:24 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Ambasadorica Švicarske u Bosni i Hercegovini Andrea Rauber Saxer boravila je danas u posjeti premijeru Unsko-sanskog kantona Mustafi Ružniću. U razgovoru sa kantonalnim premijerom ambsadorica se naročito zanimala za migrantsku situaciju i najavila podršku Kantonu u projektima u oblasti zdravstva i vodonsnabdijevanja. Istaknuta je nephodnost da nadležne državne institucije što prije preuzmu kontrolu i nadzor nad migranstkom situacijom jer samo na taj način funkcionišu i sve ostale zemlje koje se trenutno nalaze na migrantskoj ruti.

- Koliko god nam je cilj pomoći u zbrinjavanju migranata i izbjeglica, toliko mislimo i na potrebe lokalnog stanovništva. Maksimalno ćemo pokušati pomoći Unsko-sanskom kantonu u projektima podrške ovdašnjim zdravstvenim ustanovama, odnosno poboljšanja medicinske pomoći pacijentima, rekla je ambasadorica Švicarske u BiH Rauber Saxer, koja je ponudila da se založi i u uspostavljanju direktnog kontakta i saradnje USK sa jednim od švicarskih kantona.

Premijer Ružnić, sa savjetnikom Nihadom Šušnjarom, prezentirao je ambasadorici Švicarske i aktivnosti Vlade Kantona kojima se želi postići unaprjeđenje poslovnog ambijenta te prijedloge za uspostavljanje insitutucionalne saradnje među kantonima u Federaciji BiH radi razmjene dobrih praksi, a po uzoru na švicarske kantone.

- Značajna nam je podrška našim zdravstvenim ustanovama, ali i posredovanje u povezivanju s kantonima u Švicarskoj, kako bismo pokušali, kada je u pitanju međusobna saradnja, slijediti njihov primjer i u Federaciji BiH, kazao je premijer Ružnić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!