Amel Tuka istrčao fenomenalnu utrku na početku sezone

Veliki rezultat

Amel Tuka istrčao fenomenalnu utrku na početku sezone

Objavljeno na dan 28.01.2019 - 13:44 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Amel Tuka, naš najbolji atletičar, jučer je u Padovi na atletskom mitingu istrčao prvu utrku u sezoni i to kako. Tuka je, naime, utrku na 400 metara istrčao u vremenu 47.29, što je vrhunski rezultat na otvaranju nove sezone. 

Poređenja radi, lični Tukin rekord na 400 metara iznosi 47.14, a ovim vremenom ujedno je ispunio i normu na 400 metara za dvoransko EP, koje će se održati ove godine. 

Norma je iznosila 47.40, a Tuka je bez problema istrčao 47.29. Međutim, uprkos ostvarenoj normi, Amel na EP-u neće učestvovati u ovoj disciplini, s obzirom na to da su utrke na 800 metara njegov prioritet i da u ovoj godini želi potvrditi svoj kvalitet, a istrčanih 47.29 svakako podižu samopouzdanje pred nastavak godine. 

- Zaista nisam očekivao ovakav rezultat. I ja sam iznenađen, pogotovo jer su iza mene naporne i teške pripreme u Portugalu. Trener i ja smo zadovoljni istrčanim vremenom, koje nam daje podstrek da radimo još bolje i jače, kako bismo ostvarili sve postavljene ciljeve pred ovu sezonu, koja će biti jako duga, kazao je Amel Tuka, koji će 2. februara učestvovati na dvoranskom atletskom mitingu u Francuskoj u disciplini 800 metara.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!