FOTO - Amel Tuka je i u Dohi imao podršku bh. navijača s tribina

ISPISAO HISTORIJU

FOTO - Amel Tuka je i u Dohi imao podršku bh. navijača s tribina

Objavljeno na dan 02.10.2019 - 07:59 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio je srebrenu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, čime je ostvario najveći uspjeh u historiji bh. sporta, a na prvenstvu u Kataru imao je podršku grupe Bosanaca i Hercegovaca koji su mu s tribina bili dodatni vjetar u leđa.

Bh. zajednica iz Katara organizovano je došla na tribine kako bi našem najboljem atletičaru pružila podršku, a oni su imali priliku biti dio pisanja historije bh. sporta s obzirom na to da je Amel trku završio na drugom mjestu i osvojio srebrenu medalju.

Podsjetimo, Tuka je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine osvojio bronzu, a četiri godine nakon toga dodatno je popravio svoje vrijeme i svoj uspjeh pa s razlogom možemo reći da je ovo jedan od najvećih uspjeha u historiji bh. sporta.

"Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim sa svojom porodicom i cijelom državom. Mnogo ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio savladati", kazao je Tuka nakon trke.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!