FOTO - Amel Tuka je i u Dohi imao podršku bh. navijača s tribina

ISPISAO HISTORIJU

FOTO - Amel Tuka je i u Dohi imao podršku bh. navijača s tribina

Objavljeno na dan 02.10.2019 - 07:59 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio je srebrenu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, čime je ostvario najveći uspjeh u historiji bh. sporta, a na prvenstvu u Kataru imao je podršku grupe Bosanaca i Hercegovaca koji su mu s tribina bili dodatni vjetar u leđa.

Bh. zajednica iz Katara organizovano je došla na tribine kako bi našem najboljem atletičaru pružila podršku, a oni su imali priliku biti dio pisanja historije bh. sporta s obzirom na to da je Amel trku završio na drugom mjestu i osvojio srebrenu medalju.

Podsjetimo, Tuka je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine osvojio bronzu, a četiri godine nakon toga dodatno je popravio svoje vrijeme i svoj uspjeh pa s razlogom možemo reći da je ovo jedan od najvećih uspjeha u historiji bh. sporta.

"Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim sa svojom porodicom i cijelom državom. Mnogo ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio savladati", kazao je Tuka nakon trke.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!