Američki ambasador Eric Nelson posjetio Olimpijski komitet BiH i istakao zadovoljstvo

NADA SE SARADNJI

Američki ambasador Eric Nelson posjetio Olimpijski komitet BiH i istakao zadovoljstvo

Objavljeno na dan 01.10.2019 - 09:22 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Olimpijskog komiteta (OK) BiH Izet Rađo danas je ugostio ambasadora SAD-a Erica Nelsona, kojeg je detaljno informirao o uređenju i radu OK BiH, aktivnostima i mnoštvu realiziranih projekata komiteta u domenu podrške sportistima i sportskim savezima BiH, evropskim projektima, te nedavno uspješno organiziranog EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019.

Rađo se posebno osvrnuo na uspješnu saradnju američke Ambasade u BiH i OK BiH kroz više puta realiziran projekat "Zimska Olimpijska akademija" čija je misija bila promocija olimpijskih vrijednosti – izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja među mladima BiH.

Nelson je istakao zadovoljstvo činjenicom da je Olimpijski komitet BiH jedan od svijetlih primjera institucije koja radi na unapređenju sporta te naglasio da se on i Ambasada SAD raduju budućoj saradnji.

Nakon sastanka, Nelson je obišao i Olimpijski muzej, pri čemu je upoznat sa istorijom sarajevske olimpijade i olimpijskog pokreta u BiH, kao i procesom obnove zgrade Olimpijskog muzeja.

U konačnici, predsjednik OK BiH je uručio simbolične poklone te pozvao ambasadora Nelsona da prisustvuje manifestaciji Izbor sportiste godine u organizaciji OK BiH i uruči jedno od vrijednih priznanja najboljim bh. sportistima, trenerima ili kolektivima, saopćeno je iz OK BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!