Američki ambasador Eric Nelson posjetio Olimpijski komitet BiH i istakao zadovoljstvo

NADA SE SARADNJI

Američki ambasador Eric Nelson posjetio Olimpijski komitet BiH i istakao zadovoljstvo

Objavljeno na dan 01.10.2019 - 09:22 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Olimpijskog komiteta (OK) BiH Izet Rađo danas je ugostio ambasadora SAD-a Erica Nelsona, kojeg je detaljno informirao o uređenju i radu OK BiH, aktivnostima i mnoštvu realiziranih projekata komiteta u domenu podrške sportistima i sportskim savezima BiH, evropskim projektima, te nedavno uspješno organiziranog EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019.

Rađo se posebno osvrnuo na uspješnu saradnju američke Ambasade u BiH i OK BiH kroz više puta realiziran projekat "Zimska Olimpijska akademija" čija je misija bila promocija olimpijskih vrijednosti – izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja među mladima BiH.

Nelson je istakao zadovoljstvo činjenicom da je Olimpijski komitet BiH jedan od svijetlih primjera institucije koja radi na unapređenju sporta te naglasio da se on i Ambasada SAD raduju budućoj saradnji.

Nakon sastanka, Nelson je obišao i Olimpijski muzej, pri čemu je upoznat sa istorijom sarajevske olimpijade i olimpijskog pokreta u BiH, kao i procesom obnove zgrade Olimpijskog muzeja.

U konačnici, predsjednik OK BiH je uručio simbolične poklone te pozvao ambasadora Nelsona da prisustvuje manifestaciji Izbor sportiste godine u organizaciji OK BiH i uruči jedno od vrijednih priznanja najboljim bh. sportistima, trenerima ili kolektivima, saopćeno je iz OK BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!