Amerikanci traže radnike u BiH, objavili i uslove koje treba zadovoljiti

Sajam zapošljavanja

Amerikanci traže radnike u BiH, objavili i uslove koje treba zadovoljiti

Objavljeno na dan 24.01.2019 - 08:50 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Agencija Experience Work and Travel u saradnji sa ambasadom SAD, te američkim sponzorima i poslodavcima, ove godine će u BiH prvi put organizovati sajam zapošljavanja, koji je prevenstveno namijenjen studentima.

Sajam će se održati u utorak, 29. januara, u Experience W&T agenciji u Sarajevu. Studenti će tom prilikom imati mogućnost da uživo sa sponzorima razgovaraju o pozicijama, poslovima i uslovima za rad preko ljeta u Americi.

Riječ je o programu “Work and Travel USA”, koji je odobren od strane američkog State Departamenta, na kojem godišnje učestvuje 100.000 studenata iz cijelog svijeta. Program podrazumijeva mogućnost da studenti borave i rade četiri mjeseca u SAD, te peti mjesec da putuju. Poslovi koje nudi program “Work and Travel” nalaze se na turistički atraktivnim lokacijama.

Kako navode u agenciji Experience, u ponudi trenutno ima preko 70 lokacija, od kojih su neke na ostrvima, potom istočnoj i zapadnoj obali.

– Bitno je naglasiti da su svi poslovi sezonskog karaktera. Za rad preko ljeta u Americi nije potrebno specijalno radno iskustvo u oblasti turizma. Kada se pristupi Work and Travel programu, odabere lokacija i pogledaju poslovi koji odgovaraju, potrebno je da se prođe intervju s poslodavcem – pojašnjavaju u ovoj agenciji.

Dodaju da je velika prednost sajma zapošljavanja to što studenti mogu uživo da razgovaraju sa sponzorima, koji su svakako glavni faktor u pronalasku sezonskog posla u Americi.

Na sajmu zapošljavanja studenti će razgovarati s poslodacima o broju sati koje će raditi, o dužnostima na radnom mjestu, plaćanju i svemu što je potrebno da student sazna i spremi se za rad preko ljeta.

Da bi se učestvovalo u ovom programu potrebno je zadovoljiti sljedeće uslove:

Da ste student osnovnih ili diplomskih studija;
Da redovno polažete ispite;
Da imate između 18 i 26 godina;
Da posjedujete nivo znanja engleskog jezika koji odgovara željenom poslu.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!