Angelina Jolie donirala milion dolara za djecu kojoj su potrebni obroci tokom koronavirusa

HUMANOST NA DJELU

Angelina Jolie donirala milion dolara za djecu kojoj su potrebni obroci tokom koronavirusa

Objavljeno na dan 27.03.2020 - 07:26 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Angelina Jolie pazi na djecu kojoj su potrebni obroci kod kuće tokom pandemije koronavirusa. Osim što je dala novac za hranu, ona finansira i desetke škola iz najugroženijih područja svijeta.

Ova Oscarovka i aktivistica donirala je milion dolara organizaciji No Kid Hungry, koja distribuira pomoć, kako bi zajednice mogle pomoći nahraniti djecu koja su se oslanjala na školski ručak, piše People.

"Od ove sedmice je preko milijardu djece izvan škola, jer su one zatvorene zbog koronavirusa. Mnoga djeca ovise o brizi i prehrani koju su imala tokom vremena provedenog u školi, uključujući i gotovo 22 miliona djece u Americi kojima je potrebna hrana. No Kid Hungry ulaže odlučne napore da osigura potrebnu hranu što većem broju djece", rekla je Jolie (44) u svojoj izjavi.

Ova donacija nije jedini način na koji ova majka šestero djece pomaže onima kojima je pomoć potrebna tokom koronavirusa.

Ona je, također, dala donaciju Agenciji za izbjeglice Ujedinjenih naroda i poslala je podršku školama koje finansira u Afganistanu, Kambodži, Keniji i Namibiji, kako bi osigurala da će nastaviti s radom tokom pandemije.

Jolie, trenutno, finansira 10 škola u Kambodži preko Maddox Jolie Pitt fondacije, osnovane u čast njenog najstarijeg sina kojeg je usvojila iz Azije. Također finansira i Angelina Jolie školu za djevojčice u Keniji i dvije druge škole za djevojčice u Afganistanu.

Angelina radi s UNESCO-om na uspostavljanju Globalne koalicije za obrazovanje kako bi pomogla djeci ostvariti učenje na daljinu tokom razdoblja kada su škole zatvorene.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!