Antisnajperska jedinica će sa krovova osiguravati učesnike povorke ponosa

Saznajemo

Antisnajperska jedinica će sa krovova osiguravati učesnike povorke ponosa

Objavljeno na dan 05.09.2019 - 07:19 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Antisnajperska jedinica MUP-a Kantona Sarajevo bit će angažovana na predstojećoj Bh. povorci ponosa koja će biti održana u nedjelju 8. septembra, saznaje Klix.ba.

Snajperisti će biti raspoređeni na krovovima zgrada pored rute kretanja, kako bi i na taj način pružili maksimalnu sigurnost učesnicima Povorke kojih će prema posljednjim informacijama biti više od pet stotina.

Poznato je i da će biti angažovano 1.100 policajaca iz Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i pripadnici Federalne uprave policije te Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Organizatori su ispunili zahtjev MUP-a Kantona Sarajevo o angažovanju privatne zaštitarske agencije, pa će učesnike povorke dodatno osiguravati i 150 zaštitara, kao i betonske prepreke koje će biti postavljene u sporednim ulicama.
Treba istaći i da će u povorci učestvovati veliki broj osoba iz političkog i javnog života, a posebne mjere sigurnosti zasigurno će biti poduzete na bezbjednosti stranih dužnosnika u našoj zemlji koji su potvrdili svoj dolazak pred Vječnu vatru predstojeće nedjelje.

Prva Bh. povorka ponosa će sa sigurnosnog aspekta, s obzirom na sve navedeno, biti jedan od najkompleksnijih događaja koji je organizovan u posljednjih nekoliko godina u glavnom gradu BiH.





KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!