Apel iz Ključa: Uskoro neće biti hrane za migrante

USK

Apel iz Ključa: Uskoro neće biti hrane za migrante

Objavljeno na dan 08.05.2019 - 09:10 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


Zbog sve većeg broja migranata koji pokušavaju ući na područje Unsko-sanskog kantona i nemogućnosti da se oni adekvatno zbrinu, iz Crvenog krsta općine Ključ uputili su zahtjev za pomoć nadležnim institucijama.

Navode da su njihovi resursi u potpunosti iscrpljeni te da, bez pomoći sa strane, uskoro neće biti u mogućnosti da snabdijevaju migrante hranom i drugim neophodnim potrepštinama. Inače, policija migrante koji pokušavaju ući na područje ovog kantona zaustavlja na lokalitetu Velečevo, u blizini Ključa, i oni potom borave u improvizovanom kampu, gdje o njima brinu volonteri Crvenog krsta.

Prema riječima Seada Lepirice, sekretara ove organizacije, u posljednja četiri dana na ovom mjestu zadržano je 75 migranata, od čega 11 maloljetnika bez pratnje, kao i četiri porodice s malom djecom.

"Na policijskom punktu Velečovo zaustavljaju se vozila i svi migranti koji se u njima zateknu izvode vani. O tim ljudima se niko ne brine izuzev nas i mi ih smještamo u jedan obližnji objekat u izgradnji, gdje nema struje i vode i ne postoje nikakvi uslovi za boravak", kaže Lepirica. Dodaje kako im pružaju pomoć u hrani, odjeći i obući, ali da su zbog sve većeg broja migranata koji pristižu njihovi resursi potpuno ispcrpljeni.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!