Armin Zilić, svjedočio brojnim tragedijama na cestama u BiH: Najteže je dovući smrskano vozilo ispred kuće poginulih

Mjesečno ima i do 200 intervencija

Armin Zilić, svjedočio brojnim tragedijama na cestama u BiH: Najteže je dovući smrskano vozilo ispred kuće poginulih

Objavljeno na dan 05.10.2019 - 00:19 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Zeničanin Armin Zilić (23) već tri godine šlepa vozila nakon teških saobraćajnih nesreća.

Kako nam je ispričao, nagledao se velikih tragedija, a mjesečno je imao i do 200 intervencija.

Teški trenuci

- Otac se nekada time bavio, pa prestao. Međutim, onda sam ja odlučio da nastavim s tim poslom. Na usluzi sam ljudima u teškim trenucima - kaže Zilić.

Ističe da broj intervencija zavisi od vremenskih uvjeta, ali, uprkos tome, njih, nažalost, ne manjka. Posebno mu teško padaju teške tragedije u kojima ljudi izgube živote.

- Najteže mi je voziti te automobile. Kada dovučete automobil pred kuću porodice poginulog, to su teške scene. Ne možete ostati ravnodušni. Često majke poginulih padaju u nesvijest kada vide automobil - govori on.

Stravične nesreće

Od brojnih intervencija na koje je išao, a nakon stravičnih nesreća, najviše će, kaže, pamtiti onu nedavnu u Kaknju, na autoputu A1, kada su poginule dvije osobe.
- Taj prizor nisam nikada u životu vidio, a intervenirao sam na puno nesreća. Vidjeti čovjekove patike ispod sjedišta, iznositi njegove lične stvari, harmoniku, gledati tijelo...

Tu ću nesreću, sigurno, pamtiti dok sam živ - govori on.

Aitomobile javnih ličnosti, poput Hanke Paldum, Bube Corellija i Jale Brata, također je šlepao nakon što je došlo do kvara, a među njima je bilo, kaže, i političara.

Spasio život pacijentici

 Zilić je  besplatno  prevozio unesrećene u nedavnim poplavama. Za 8. mart, naprimjer, besplatno šlepa vozila dama, a to nije jedini gest kojim je oduševio javnost.

- Nedavno sam se vraćao iz Sarajeva autoputem i imao vozilo na kamionu. U Visokom sam uočio pokvareno vozilo Hitne pomoći, u kojem se nalazila pacijentica koja je bila životno ugrožena. Bez razmišljanja sam stao i šlepao Hitnu do Zenice - ispričao  je Zilić za "Dnevni avaz".

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!