Arnaut traži da novinari imaju nesmetan pristup zgradi Parlamenta BiH

Nadležne službe upoznao s praksom u demokratskim zemljama

Arnaut traži da novinari imaju nesmetan pristup zgradi Parlamenta BiH

Objavljeno na dan 10.10.2019 - 12:21 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut zatražio je od nadležnih službi da osiguraju da novinari akreditovani za praćenje Parlamentarne skupštine BiH, Vijeća ministara BiH, te drugih tijela, imaju nesmetan pristup zgradi državnog parlamenta radnim danima.

Arnaut podsjeća da je novinarima pristup toj zgradi i novinarskoj sobi dozvoljen isključivo u intervalima u kojim se održavaju sjednice. Ta praksa dovodi do situacija da novinari čekaju na platou ispred zgrade, te da se od njih često traži da zgradu napuste do okončanja neke sjednice, što je bio slučaj tokom nedavne sjednice Vijeća ministara BiH.

Arnaut je nadležne službe upoznao s praksom u demokratskim zemljama, prema kojoj je akreditovanim novinarima ne samo dozvoljen konstatan boravak u zgradi zakonodavnog ili izvršnog organa vlasti (uključujući u Bijeloj kući u Washingtonu), već su im osigurani uvjeti za nesmetan rad (adekvatan prostor za veći broj novinara, pristup internetu...).

- Uzimajući u obzir nadolazeći zimski period, da li ćete do kraja ovog mjeseca omogućiti nesmetan i kontinuiran pristup zgradi PSBiH novinarima akreditovanim za praćenje rada navedenih tijela, svakim radnim danom u periodu između 8 i 17 sati - konkretno je Arnautovo pitanje upućeno službama PSBiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!