Arnautović: Ne mrzim Bosnu, ali očekujem zvižduke u Zenici

Napadač Austrije

Arnautović: Ne mrzim Bosnu, ali očekujem zvižduke u Zenici

Objavljeno na dan 10.09.2018 - 20:23 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Za sutrašnju utakmicu između Bosne i Hercegovine i Austrije motiva sasvim sigurno neće nedostajati jednom igraču gostiju.
Napadač Austrije Marko Arnautović će prvi put izaći na teren s kapitenskom trakom oko ruke.

"To je velika čast, jedva čekam da susret počne. Pokušat ćemo pobijediti u Zenici", rekao je Arnautović za radio Ö3 po slijetanju u Sarajevo.

Austrijske novinare je zanimalo da li će Arnautoviću smetati zvižduci sa tribina, s obzirom na to da je porijeklom Srbin.

"Moram se izolovati od dešavanja na tribinama i koncentrisati se na teren. Naravno da očekujem zvižduke, ali ne mrzim Bosnu. Ne mrzim ni Hrvatsku ni bilo koju slavensku zemlju. Razumijem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat ne postoji više. Svima želim sve najbolje i ne želim pričati o ratu", rekao je Arnautović.

I njegov saigrač Aleksandar Dragović vuče korijene iz Srbije, a u susretu koji je odigran prije tri i po godine imao je "bliski susret" s Edinom Džekom. No, on nije želio pričati previše po dolasku u glavni grad BiH.

"Ovo je utakmica kao i bilo koja druga, samo što ću razumjeti šta protivnici pričaju na terenu", rekao je Dragović.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!