Bačena bomba na kuću advokata Faruka Balijagića

BiH

Bačena bomba na kuću advokata Faruka Balijagića

Objavljeno na dan 21.09.2021 - 15:59 | Izvor: USKinfo.ba | N1


U tuzlanskom naselju Kula sinoć oko dva sata bačena je bomba ispred stambene kuće, potvrđeno je za N1 u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Kako su kazali iz MUP-a, policija je nakon događaja izašla na teren i aktivno radi na pronalasku počinitelja.

Bomba je bačena ispred kuće tuzlanskog advokata Faruka Balijagića, kazala je za Avaz njegova ćerka Belma Balijagić Džuho, dodavši da ne zna ko je odgovaran za ovaj napad.

“Ne znam ko bi mogao biti odgovoran za ovaj čin. Mi smo zatečeni, a komšiluk je ogorčen. I njihova imovina je oštećena. Koliko sam čula od policije „kašikara“ je bačena, ali nisam sigurna. Imamo videonadzor. Čitavo sudsjedstvo je pokriveno videonadzorom. Nakon onog napada na našu kuću 2011. to je instalirano. Čitav komšiluk je to ugradio. Može se utvrditi ko se u kritično vrijeme kretao našom ulicom, ukoliko se želi utvrditi. Svi vraćamo film, ko bi mogao imati motiv za ovaj napad. Moj otac advokat Faruk Balijagić, najavio je povratak iz Hrvatske u BiH, pa je možda to motiv, neka vrsta pritiska… Nemamo neprijatelje niti smo s nekim u sukobu, izuzev s pojedinim nosiocima pravosudnih funkcija”, kazala je Balijagić-Džuho.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!