Backović: Međunarodna zajednica ne reaguje na kršenje Ustava BiH

BiH

Backović: Međunarodna zajednica ne reaguje na kršenje Ustava BiH

Objavljeno na dan 10.01.2017 - 11:35 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Poslanik Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zaim Backović ocijenio je da izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o tome da "sanja dan kada će RS biti dio Srbije" predstavlja najavu nasilnog rušenja ustavnog poretka BiH i nastavka genocidne politike Radovana Karadžića.

"Ovakvu njegovu izjavu podržalo je cjelokupno rukovodstvo Srbije koje je prisustvovalo proslavi "Dana RS-a" koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. To Dodikovom separatizmu i antiustavnom djelovanju daje međunarodni karakter", naveo je Backović.

Naglasio je i da se BiH nalazi usred pravne, diplomatske i međunarodne agresije kojoj se prijeti i oružanim napadom, a ponovio je da na takvo kršenje Ustava i zakona BiH nije reagirala ni međunarodna zajednica.

"Postrojavanje vojske i otvorene poruke najavljivanja cijepanja međunarodno priznate države su krajnji alarm za BiH koja je, očito, ponovo ostala sama - bez vlasti koja zna šta treba da radi, bez reakcije državnih institucija, bez reakcije međunarodne zajednice", naveo je danas u saopćenju Backović, zaključujući da su građani ponovo ostali prepušteni sami sebi kao i 1992. godine.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!