Bajramski koncert: Hor ''Hazreti Hamza'' 4. juna u Bihaću

Turistička zajednica Grada Bihaća

Bajramski koncert: Hor ''Hazreti Hamza'' 4. juna u Bihaću

Objavljeno na dan 23.05.2019 - 17:30 | Izvor: USKinfo.ba | Facebook


U utorak 04.06.2019. godine, s početkom u 19:30, na Gradskom trgu u Bihaću biti će upriličen koncert i druženje povodom obilježavanja najvećeg muslimanskog praznika ramazanskog Bajrama.

Pozivamo sve Bišćane i posjetioce da prvog dana ramazanskog Bajrama uvečer iziđu na Gradski trg u Bihaću i uživaju u velikom koncertu koji će prirediti Turistička zajednica Grada Bihaća zajedno sa Kulturnim centrom Bihać i Medžlisom islamske zajednice Bihać.

Dođite da svi zajedno uživamo u live izvedbama hora „Hamza“, uz koje će nastupiti i naši lokalni izvođači, Mirsad Šehić i mlada Emana Imširović poznata po izvedbi "Bosno moja majkom ću te zvati".

Najpoznatnije izvedbe hora „Hamza“ poput ilahija „Za nju vrijedi umrijeti“, „Jedna je istina“, „Leptir“, „Putnik“, „Uhladu Arša“, neizostavan su dio svih muslimanskih vjerskih svečanosti. Ipak, njihova pjesma “Ramazan” zauzima prvo mjesto po popularnosti. 

Da bi cijela noć bila što više u bajramskom ozračju, a radost susreta i druženja što veća, ženska edukativna asocijacija Medžlisa Islamske zajednice Bihać "Iskre" dekorirat će Gradski trg i pripremiti bajramske kolače i simbolične poklone za sve pristune. 

Ne propustite ovu lijepu priliku da budemo zajedno proslavljajući Bajram u našem gradu na prigodan način.

U slučaju padavina, koncert će se održati u sali Kulturnog centar Bihać u istom terminu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!