Baždarević: Prezentovao sam ambiciozan plan, igrači su tražili moj ostanak

Bivši selektor

Baždarević: Prezentovao sam ambiciozan plan, igrači su tražili moj ostanak

Objavljeno na dan 05.12.2017 - 16:36 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarevć u razgovoru za francuski list L'Equipe kazao je da su reprezentativci tražili njegov ostanak na selektorskoj poziciji.

Prije svega, Baždarević je rekao da do nastavka saradnje nije došlo iz sportskih razloga, ali je dodao da je u maloj mjeri bilo i političkih razloga.

"Pitali su me za novi ugovor, a ja sam im prezentovao ambiciozan projekat temeljen na stvaranju identiteta igre. Htio sam pružiti priliku igračima iz domaćeg prvenstva i to je bio moj prioritet, kao i rad s novim igračima. Zatražio sam dodatna ulaganja u stadione, ali to nije bio njihov prioritet", kazao je Baždarević.

Nakon toga, on je rekao da su igrači tražili njegov ostanak i da je najviše sretan zbog toga.

"Ono što je meni veoma važno jeste da su igrači tražili moj ostanak. Oni su bili veoma zadovoljni što su sarađivali sa mnom", završio je Baždarević.

Za kraj, bivši selektor nogometne reprezentacije istakao je da želi ubrzo pronaći novi angažman i da se nada da će to biti u Francuskoj u kojoj godinama živi.

Nakon završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji reprezentacija BiH je ostala bez selektora pošto je Baždareviću istekao ugovor, a Zmajevi se nisu uspjeli plasirati na Mundijal, niti u baraž, nakon što su u grupi H osvojili treće mjesto iza Belgije i Grčke.

Ime novog selektora trebalo bi se saznati oko 20. decembra kada bi se trebala održati sjednica Izvršnog odbora NSBiH na kojoj bi Komisija za imenovanje novog selektora trebala predložiti konačna imena.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!