BBC nakon napada u Zvorniku podsjetio na ranije terorističke napade u BiH

Britanski BBC izvijestio je o jučerašnjem napadu na policijsku stanic

BBC nakon napada u Zvorniku podsjetio na ranije terorističke napade u BiH

Objavljeno na dan 28.04.2015 - 08:52 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / Klix.ba


Britanski BBC izvijestio je o jučerašnjem napadu na policijsku stanicu u Zvorniku prilikom čega je napadač ubio jednog, a ranio dvojicu policajca, nakon čega je ubijen.

"Glasnogovornica policije kazala je da je naoružani napadač otvorio vatru automatskom puškom uzvikujući 'Bog je velik'. Zvornik se nalazi u blizini granice sa Srbijom. Hiljade bosanskih muslimana u Zvorniku ubijeno je ili protjerano od srpskih snaga tokom rata 1992/1995“, stoji u tekstu BBC-a. 

BBC prenosi i izjavu Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske u kojoj govori da je ovo najgori teroristički napad koji se mogao dogoditi u Republici Srpskoj, ali i izjavu imama Mustafe Muharemovića koji je osudio napad. 

Dodaju da dvojica ranjenih policajaca nisu zadobili povrede opasne po život, te da se očekuje da će "Vlada RS održati vanrednu sjednicu u ponedjeljak navečer“. 

BBC navodi da se zemlja u kojoj se desio napad službeno zove Bosna i Hercegovina, a da se sastoji od dvije poluautonomne regije, bošnjačko-hrvatske Federacije i Republike Srpske. 

"Svaka regija ima svog predsjednika, vladu, parlament, policiju i druga tijela. Policijska stanica u bošnjačko-hrvatskoj Federaciji bila je na meti bombaša 2010. godine kada je ubijen jedan policajac, a ranjeno pet osoba“, stoji u tekstu.

BBC navodi i da je 2011. godine naoružani napadač napao američku ambasadu u Sarajevu ranivši jednog policajca.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!