Beljo: Hvala cijeloj Bosni i Hercegovini na velikoj podršci, pobjedu posvećujem ujaku Branku

Bh. bokser

Beljo: Hvala cijeloj Bosni i Hercegovini na velikoj podršci, pobjedu posvećujem ujaku Branku

Objavljeno na dan 12.09.2018 - 17:34 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Damir Beljo na najbolji mogući način vratio se u ring. Naime, on je u subotu na borilačkom spektaklu Zagreb Fight Night u odličnoj borbi, koja je oduševila sve prisutne u dvorani, ali i ispred malih ekrana, pobijedio Lukasa Paszkowskog.
Nekoliko dana nakon uspješnog porvka boksu Damir Beljo je napisao i emotivnu poruku na svom profilu na Faceboou i upoznao javnost sa povredom koja ga je zadesila u drugoj rundi.

"Evo nikako se obratiti nakon meča, pa evo da vas malo izmorim, a prije svega da se zahvalim. U drugoj rundi meča mi je otišla tetiva lijevog bicepsa i što je meč odmicao bilo je prebolno koristiti lijevu ruku, a posebice moje specijalke (udarce u tijelo odnosno jetru). Svašta mi je prolazilo kroz glavu, ali jednostavno nisam želio odustati po cijenu doslovno života. Mene su i prije ovoga meča srezali na boxrecu, ovo im je već 9. put, sa 168 bodova na 26, ali eto ih tamo. Sve ću ja vratiti ako Bog da. Desila se i ova povreda, ozbiljna ali i na njoj Bogu hvala i opet neću odustati. Hvala cijeloj Bosni i Hercegovini na velikoj podršci, mom Mostaru, Rami, Risovcu, prijateljima iz Banje Luke, Dalmaciji, posebno Zadru. Ovaj meč sam posvetio svome ujaku Branku kojem je dijagnosticiran zloćudni tumor na plućima, on mi je prolazio kroz glavu kad mi se desila ova ozbiljna povreda u meču i nisam želio da odustanem i tako želim da ni on ne odustaje nego da se bori ko tigar, a to i jeste i uz borbu i dragog Boga sve je moguće jer Bogu ništa nije nemoguće. Volim te ujko i Bog ti dao snagu i pomogao ti da skroz ozdraviš", napisao je na svom profilu na Facebooku Damir Beljo.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!