Berlin: Saznajte zašto je Bosanac Mirsad M. (50) najopasniji zatvorenik

Njemačka

Berlin: Saznajte zašto je Bosanac Mirsad M. (50) najopasniji zatvorenik

Objavljeno na dan 02.06.2016 - 10:56 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Sudska administracija to naziva "izuzetnim događajem": Napad osuđenika na zatvorskog službenika.

Upravo to je u utorak napravio Bosanac Mirsad M. (50), ubica koji služi kaznu u zatvoru Tegel u glavnom njemačkom gradu.

Ujutro, oko 8:50, Mirsad M. je brutalno napao zatvorskog službenika. Ostali čuvari uz dosta muke uspijevaju savladati Mirsada M. i staviti ga u ćeliju. Tek tada pristupaju i pomažu svom kolegi koji je u besvijesnom stanju.

Ovo je posljednje u nizu nedjela Mirsada M. čija je kriminalna karijera zastrašujuća. Ovaj Bosanac je u periodu od 1996. do 2005. u Nizozemskoj osuđen deset puta zbog krađe, oružanih napada i dilanja droge.

 U aprilu 2008. u Berlinu ubija 45-godišnjeg Müslüma B., vlasnika male trgovine, oca sedmero djece. Razlog je bizaran: Nesretni Müslüm B.  želio je spriječiti svog sina da kupi oružje od Mirsada M.

Ubica bježi u Nizozemsku, gdje je uhapšen, izručen Njemačkoj i u martu 2009. osuđen na 12 godina. Mjesec dana kasnije u zatvoru je pretukao drugog zatvorenika i službenika koji je dijelio hranu.

Ponavlja još nekoliko napada na "kolege" iza rešetaka zbog čega je u decembru 2009. osuđen na dodatnih šest mjeseci zatvora. U martu 2012. nanosi teške povrede glave drugom zatvoreniku jer se osjetio "isprovociranim".

Psiholozi smatraju da Mirsada M. na nasilje potiče "želja za dominacijom“. Ako uspije njegova rehabilitacija, iz zatvora bi mogao biti pušten za četiri godine...

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!