''Bez obzira na teško stanje, rudari nastavljaju sa radom''

BiH

''Bez obzira na teško stanje, rudari nastavljaju sa radom''

Objavljeno na dan 31.03.2020 - 11:59 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH je danas, 31. marta 2020. godine, još jednom analizirao stanje u svim Rudnicima uglja u FBiH a povodom novonastale situacije izazvane virusom COVID – 19.

Nakon opsežne analize, Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH je svim upravama i radnicima ZD Rudnici uglja uputio čestitku za angažman koji iskazuju od početka marta pa do danas.

Zaposleni u rudarskom sektoru još jednom pokazuju, da mogu i u ekstremno teškim uslovima, obezbijediti osnovni elementarni uslov za stabilnost elektroenergetskog sektora u Federaciji BiH, a to su potrebne količine uglja, saopćemo je danas.

Krizni štab Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH prati svakodnevno dešavanja u ZD Rudnici uglja, kao i aktivnosti koje poduzimaju uprave ZD Rudnici uglja u cilju zaštite zdravlja i života radnika koji rade u izuzetno teškim i ekstremnim uslovima. 

Treba istaći, da su uprave rudnika, kao i zaposleni u rudnicima sa površinskom i podzemnom eksploatacijom pojavu virusa COVID – 19 shvatili jako ozbiljno, te su pristupili na ozbiljan i odgovoran način prema situaciji u kojoj su se našli svi stanovnici Bosne i Hercegovine.

Prioritet svih prioriteta mora biti zdravlje i život svih radno angažovanih radnika ZD Rudnici uglja, a to možemo postići pridržavajući se u maksimalno mogućoj mjeri svih donesenih uputstava od strane nadležnih institucija, zavoda i ustanova.

Upravni odbor očekuje i još jednom traži od Vlade Federacije BiH i JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo zbog situacije u kojoj se nalazimo, maksimalno moguću podršku kako bi do kraja borbe protiv Korona virusa očuvali stabilnost elektroenergetskog sektora i radnih mjesta u Federaciji BiH", zaključuje se u saopćenju Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!