Bh. građani sa hrvatskim pasošom mogu u Hrvatsku na 12 sati bez testa i potvrde o vakcinaciji

NOVA ODLUKA VLADE RH

Bh. građani sa hrvatskim pasošom mogu u Hrvatsku na 12 sati bez testa i potvrde o vakcinaciji

Objavljeno na dan 18.06.2021 - 14:56 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Ilustracija / Shutterstock


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske koja će se primjenjivati do 30. juna 2021. godine.

Izmjena u odnosu na prijašnju odluku je ta da državljani država članica EU, kao i članovi njihove porodice koji putuju u Republiku Hrvatsku iz "trećih zemalja", odnosno onih koje nisu članice EU/EGP, mogu ući u Hrvatsku na 12 sati bez predočenja PCR ili antigenskog testa, kao ni dokaza o vakcinaciji.

"Osobe koje putuju zbog ličnih ili porodičnih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes, a ne zadržavaju se u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske duže od 12 sati, mogu bez testa ući u RH", stoji na službenoj internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.Ovo, između ostalog znači da bh. građani, koji posjeduju hrvatsko državljanstvo mogu u Hrvatsku ući na 12 sati pod navedenim uslovima. Za sve ostale građane "trećih zemalja", među kojima su i bh. građani bez hrvatskog pasoša, vrijede pravila da za ulazak moraju posjedovati potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test ili potvrdu o prebolovanoj infekciji koronavirusom.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!