Bh. rukometaši i stručni tim dobit će 100 hiljada KM zbog plasmana na Evropsko prvenstvo

INICIJATIVA REŠIDATA

Bh. rukometaši i stručni tim dobit će 100 hiljada KM zbog plasmana na Evropsko prvenstvo

Objavljeno na dan 16.07.2019 - 11:52 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH danas je usvojio inicijativu zastupnika Samera Rešidata da se preusmjeri 100 hiljada KM za nagrade rukometašima i stručnom timu koji su ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.

Zastupnik Demokratske fronte Samer Rešidat je još 19. juna 2019. godine uputio inicijativu kojom je tražio da Zastupnički dom Parlamenta FBiH obaveže Vladu FBiH da iz budžeta Federalnog ministarstva kulture i sporta izdvoji 100 hiljada KM koje će biti prebačene Rukometnom savezu BiH u svrhu nagrade rukometašima i stručnom timu, koji su ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.

"Ukoliko Federalno ministarstvo kulture i sporta nema mogućnost da osigura sredstva, Zatsupnički dom Parlamenta FBiH obavezuje Vladu FBiH da s koda budžetske rezerve osigura sredstva u navedenom iznosu", naveo je Rešidat u inicijativi koja je danas usvojena. 

On je obrazložio da je vrhunski rezultat koji je plasmanom na Evropsko prvenstvo ostvarila Rukometna reprezentacija BiH u direktnoj vezi s promocijom naše države te da usvajanjem ove inicijative država pokazuje kako podržava vrhunski sport i rezultate koje postižu naši sportisti na međunarodnim takmičenjima.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!