BH Telecom objavio važno upozorenje za korisnike zbog zloupotrebe u mobilnoj mreži

!

BH Telecom objavio važno upozorenje za korisnike zbog zloupotrebe u mobilnoj mreži

Objavljeno na dan 08.02.2019 - 14:26 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


BH Telecom, najveća telekomunikacijska kompanija u Bosni i Hercegovini, objavila je saopćenje u kojem upozoravaju svoje korisnike da je danas (petak) uočen pokušaj zloupotrebe u mobilnoj mreži putem Viber usluge s lažnog profila pod username-om BH Portal i profilnom slikom BH Telecom portala.

Njihovo saopćenje, koje su objavili na svojoj stranici, prenosimo u cijelosti: 

"Sa ovog lažnog profila se od korisnika traže korisnički podaci (username, password i sl.) ili se nudi neprovjereni link putem kojeg se dolazi do korisničkih podataka radi oštećenja korisničkog računa i prebacivanja određenog novčanog iznosa na drugi broj u mobilnoj mreži BH Telecoma. Pravovremenom reakcijom je ovaj pokušaj zloupotrebe zaustavljen. 

Informišemo korisnike da BH Telecom sva obavještenja o uslugama i akcijama dostavlja putem zvaničnog  profila BH Telecom-a na Viberu  i ne komunicira direktno na ovom kanalu sa pojedinačnim korisnicima niti od korisnika traži korisničke podatke.

Pozivamo korisnike da ni pod kojim uslovima ne ulaze u komunikaciju sa sumnjivim profilima sličnog sadržaja niti da prate linkove koji mogu doći od istih. Također, molimo korisnike da slične slučajeve pokušaja zloupotrebe prijave kontakt centru BH Telecoma na broj 1444", navodi se u saopženju BH Telecoma.  
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!