Bh. ugostitelj mjesecima gostima stavljao tablete u piće pa ih omamljene pljačkao

Brčko

Bh. ugostitelj mjesecima gostima stavljao tablete u piće pa ih omamljene pljačkao

Objavljeno na dan 06.09.2017 - 20:05 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor Z.K. (42) ugostitelju iz G. Rahića kod Brčkog osumnjičenom da je na štetu gostiju izvršio seriju teških krađa na naročito drzak način.

Pritvor povratniku u vršenju kaznenih djela određen je zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.

Z.K. se sumnjiči da je od marta do augusta ove godine u više navrata od gostiju ugostiteljskog objekta, kojeg posjeduje u G. Rahiću,  na drzak način otuđivao novac i druge vrijednosti koje su imali kod sebe.

Sumnja se da je Z.K. uz pomoć zaposlenih u objektu koristio pogodne prilike kako bi od gostiju, za koje je znao da imaju veću količinu gotovog novca, taj novac otuđio.

Činio je to tako što bi gostima u alkoholna pića stavljalo tablete s omamljujućom sadržinom.

Tužiteljstvo raspolaže dokazima da je u većini slučajeva kod oštećenih gostiju prethodno izazvana omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog dejstva kakve su pronađene u pretresu kod osumnjičenog.

 

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!