Saznajte ko su novi državljani BiH

Odlukom Vijeća ministara BiH

Saznajte ko su novi državljani BiH

Objavljeno na dan 27.10.2019 - 13:35 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Vijeće ministara BiH donijelo je odluku o stjecanju državljanstva BiH, koju je 5. avgusta potpisao predsjedavajući Vijeća Denis Zvizdić.

Riječ je o osobama koje su na ovaj način postale bh. državljani. Među njima su Mihail Mateescu, rođen 15. aprila 1974. godine u mjestu Drobeta Turnu Severin, Rumunija, državljanin Rumunije.

Radi se o baletnom umjetniku iz Rumunije koji je nedavno, nakon 22 godine života u Sarajevu i rada u Narodnom pozorišu, zatražio bh. državljanstvo, a sada je njegov zahtjev i odobren.

Novi bh. državljani je i Hector - Mirzat Moric, rođen 21. februara 1988. godine u mjestu Pariz, 15. okrug, Francuska, državljanin Francuske.
Njegov otac Mirza Morić je bosanski kipar koji u Francuskoj živi 40 godina, gdje je prepoznatljiv po svom radu koji odiše nostalgijom za rodnom Bosnom i Hercegovinom, a sam Hector je svestrani umjetnik.

Hector Moric je imao naviše preporuka za stjecanje državljanstva, a preporuke su dali i naš oskarovac Danis Tanović, akademik Abdulah Sidran, profesori Halil Tikveša i Mirza Redžepagić, ali i brojni drugi intelektualci iz BiH.

Senada Ćurić-Scheffler, rođena 10. februara 1962. godine u mjestu Gračanica, Bosna i Hercegovina, državljanka Savezne Republike Njemačke.

Prema dostupnim podacima, Ćurić-Scheffler je menadžerica za ljudske resurse u jednoj uspješnoj kompaniji.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!