Marketing USKinfo.ba
BIHAĆ: AKCIJA POJAČANE KONTROLE UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

!

BIHAĆ: AKCIJA POJAČANE KONTROLE UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

Objavljeno na dan 14.11.2019 - 07:25 | Izvor: USKinfo.ba |


Obavještavamo građane da će policijski službenici Policijske stanice Bihać, dana 15. 11. 2019. godine u vremenskom periodu od 07:00 – 19:00 sati na području grada Bihaća, provoditi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Akcija će se provoditi sa akcentom na kontrolu posjedovanja propisane zimske opreme u vozilima te utvrđivanja ostalih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Pravilnikom o saobračaju u zimskim uvjetima propisana je zimska oprema koju sva motorna vozila moraju imati u periodu od 15.11 tekuće do 15.04. naredne godine bez obzira na vremenske uvjete.

U članu 4. stav 2. navedenog Pravilnika o sabraćaju u zimskim uvjetima propisano je da se pod zimskom opremom podrazumijeva:

a)    Za putnička motorna vozila i ostala motorna vozila čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500 kg i nemaju više od 8 sjedišta:

1)    zimski pneumatici na sva četiri točka. Zimska guma (pneumatik) je na svom boku označena slijedećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stiliziranom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm,

2)    gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uvjeta.

b)    Za motorna vozila čija najveća dozvoljena masa prijelazi 3.500 kg i autobuse:

1)    zimski pneumatici na pogonskim točkovima. Zimska guma (pneumatik) je na svom boku označena slijedećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stiliziranom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm, a pod zimskom opremom za ova vozila podrazumijevaju se još i lanci za snijeg i priručni alat (lopata,vreća pijeska od 25 do 50 kg),

2)    gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi minimum 4 mm i u priboru lanci koji se postavljaju napogonskim točkovima u slučaju zimskih uvjetima, a pod zimskom opremom za ova vozila podrazumijevaju se još i priručni alat (lopata,vreća pijeska od 25 do 50 kg).                          
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!