Bihać: Bivša vlast i Emdžad Galijašević su manipulirali imovinom

USK

Bihać: Bivša vlast i Emdžad Galijašević su manipulirali imovinom

Objavljeno na dan 07.04.2017 - 10:41 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Nakon što je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić podnio krivičnu prijavu protiv bivšega gradonačelnika Emdžada Galijaševića za Radiosarajevo.ba je kazao da je tadašnja vlast nezakonito trošila budžetski novac i manipulirala državnom imovinom.

Fazlić je naveo da se prijava odnosi na sklapanje nezakonitih ugovora koji se tiču prodaje zemljišta, te da je on podnio tri krivične prijave Tužilaštvu USK-a, jednu prošle sedmice, a druge prije mjesec dana.

Iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona za Radiosarajevo.ba kazali su da se prijave odnose na izgradnju trgovačkih centara i drugih objekata na području Bihaća, na projekt odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, tzv. KFW projekt, te na trošenje budžetskih sredstava Grada Bihaća.

"Šuhret Fazlić je u svojstvu gradonačelnika Grada Bihaća podnio tri krivične prijave ovom Tužilaštvu protiv gradske uprave iz prethodnog mandata, i to 23. i 27. februara 2017. godine, prema kojim prijavama su postupajući tužioci poduzeli radnje u cilju utvrđivanja postojanja osnova sumnje da li je počinjeno krivično djelo, te 31. marta 2017. godine, koji predmet je dodijeljen u rad tužiocu i nalazi se u fazi prijave", kazali su nam iz Tužilaštva USK-a.

Načelnik Fazlić je rekao i kako nije poimenice podnosio krivične prijave, već je prijavio nepravilnosti koje je zatekao po preuzimanju vlasti.

"Došli smo do saznanja o nenamjenskom trošenju sredstava iz gradskog budžeta, o raskidu ugovora s Aquatermom, firmom koja je trebala uraditi rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Bihaću iako im je mogao biti isplaćen novac za radove, te saznanja o manipulaciji zemljištem u državnoj svojini", rekao je gradonačelnik Fazlić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, u junu prošle godine tadašnji gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević uhapšen je u svom uredu zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10.000 KM.

Galijašević je uhapšen u okviru posebnih istražnih radnji, odnosno simuliranja predaje novca. S njim su uhapšeni i njegova supruga Adelaida Galijašević, savjetnik Smail Toromanović i načelnik za komunalne djelatnosti Općine.

Naime, gradonačelnik Bihaća uhapšen je nakon što je od lokalnog privrednika tražio mito u iznosu od 10.000 KM ili 10 posto kako bi naložio Gradu Bihaću isplatu duga od 100.000 KM njegovoj firmi.

Za gradonačelnika Bihaća Galijašević izabran je u oktobru 2012. godine.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!