Bihać: Budimliću potvrđena kazna od 32 godine zatvora: Mina iznenađenja za advokaticu koja je zastupala njegovu suprugu

USK

Bihać: Budimliću potvrđena kazna od 32 godine zatvora: Mina iznenađenja za advokaticu koja je zastupala njegovu suprugu

Objavljeno na dan 15.12.2018 - 17:02 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Bihaću jučer je u obnovljenom postupku protiv Muhameda Budimlića za ubistvo bihaćke advokatice Jasmine Koričić, povrdio raniju presudu iz oktobra prošle godine kojom su ga proglasili krivim.

Sudinica Edina Arnautović tako je potvrdila kaznu zatvora u trajanju od 32 godine, a osuđenom Budimliću ostavljena je mogućnost da se žali Vrhovnom sudu FBiH. Njegov advokat je potvrdio da će iskoristiti tu mogućnost. U tom slučaju žalit će se i Tužilaštvo koje je jučer bilo zadovoljno presudom.

Podsjećamo, Budimlić je bio motivisan osvetom jer je Koričićka zastupala njegovu suprugu u brakorazvodnoj parnici u kojoj je izgubio kuću, iako je pokušao to spriječiti skrivanjem i prepisivanjem imovine. Tog kobnog jutra 13. februara 2015. Jasminu Koričić dočekao je zamotuljak ispred vrata kancelarije kojeg je pomjerivši izazvala eksploziju mine iznenađenja u kojoj je smrtno stradala. Tokom suđenja vještaci su dokazali da je potezna bomba iznenađenja bila pripravljena tako da je Muhamed Budimlić kao nestručnjak, mogao sam postaviti. Međutim, ključni dokaz je bio podudaranje DNK, a osim Budimlićevih ćelija pronađen je i DNK nepoznatog muškarca za kojeg se sumnja da je stručnjak za bombe. Njegov identitet, međutim, još nije otkriven.

FAHRUDIN BENDER
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!