Bihać: Golubićani grade kupalište

USK

Bihać: Golubićani grade kupalište

Objavljeno na dan 22.08.2016 - 12:55 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


Uređenje kupališta Golubić nedaleko od Bihaća predstavlja zadovoljstvo za sve mještane i teško je danas bilo pronaći nekoga da se nije uključio u još jednu od akcija.

Zahvaljujući isključivo vlastitim radnim sposobnostima, ali želji i volji, uz pomoć gradske uprave, mještani Golubića grade jedno od možda najljepših kupališta na rijeci Uni. Ideje i realizacija donosi se odmah na terenu, svi slušaju svakoga prihvata se svaka sugestija koja će rezultirati novim i ljepšim detaljem koji će se uklopiti i u predivan krajolik na rijeci Uni.

Planirana je izgradnja  skakaonica, terena za odbojku na pijesku, šetalište uz obalu cijelom dužinom golubićke strane i niz drugih sadržaja. Rade svi, iz jedne obitelji tri generacije su na terenu, mladi uz traktor i nasip, stariji sa alatom u ruci popravljaju, zidaju i rijetko ko je bez osmjeha na licu.

Zdravoj ideji podrška stiže sa svih strana, od općinskih vijećnika do direktora javnih ustanova na području Grada Bihaća, i svi se nadaju da će većina Bišćana naredne godine osvježenje na Uni pronaći upravo na kupalištu u Golubiću.

 

 


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!