Bihać: Izgradnja Centra za savremenu kulturu KRAK!

Saopćenje za javnost

Bihać: Izgradnja Centra za savremenu kulturu KRAK!

Objavljeno na dan 29.05.2020 - 14:04 | Izvor: USKinfo.ba |


Centar za savremenu kulturu KRAK u nastanku, danas posjetili su savjetnik bihaćkog gradonačelnika Edin Moranjkić, kustos Gradske galerije Adnan Dupanović i V.D. direktora Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić. Kroz radilište ih je proveo nadzorni organ građevinskih radova Samir Grozdanić.

Radi se o nekadašnjem Klubu radnika Kombiteksa u čiju revitalizaciju je do sada uloženo oko 150.000 KM. Okončanje radova očekuje se u prvoj trećini juna 2020. godine nakon čega slijedi opremanje prostora namještajem i opremom koja je potrebna za funkcionisanje Centra. Budući Centar dobio je posve novu stolariju, unutrašnje zidove, vodo- i elektro-instalacije, kombinaciju podnog i regularnog grijanja, novi kotao na pelet i potpuno novo termo i hidro-izolirano krovište.

Glavni donatori su Fond otvoreno društvo Bosne i Hercegovine sa uredom u Sarajevu i European Endowment for Democracy iz Brisela.

Projekat realizira Fondacija Revizor iz Bihaća uz podršku Grada Bihaća i zamišljen je kao eksperimentalni i kreativni prostor nove društvenosti ali i intenzivnu saradnju sa lokalnom zajednicom u naselju Hatinac.

Centar KRAK je pogled u jednu svjetliju budućnost grada Bihaća, naselja Hatinac i građana i građanki svih generacija koji žele sudjelovati u rekreiranju novih praksi djelovanja i kolaboracije unutar koji umjetnost, društvena odgovornost, ekologija i edukacija predstavljaju okosnicu strateške misije, rekao je čelnik Fondacije Revizor i realizator ideje KRAK-a profesor Irfan Hošić.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!