Bihać: Komrad i Vodovod uspješno realizirali projekte iz sredstava eko naknade

Bihać

Bihać: Komrad i Vodovod uspješno realizirali projekte iz sredstava eko naknade

Objavljeno na dan 17.03.2017 - 13:44 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Bihaćka javna preduzeća Komrad i Vodovod uspješno su implementirala dva projekat iz sredstava eko naknada za 2014 i 2015.godinu Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a.

Gradu Bihaću odobrena su sredstva u iznosu od 250.240 KM, od čega je za izradu Plana upravljanja otpadom grada Bihaća i izgradnju reciklažnog dvorišta odobreno 109.200 KM, a za ugradnju regulatora pritiska u vodovodnu mrežu centralne gradske zone grada Bihaća izdvojeno 141.040 KM.

Oba realizirana projekta danas su obišli predstavnici gradske uprave Bihaća i resornog ministarstva, istaknuvši zadovoljstvo uspješno reliziranim projektom koji će unaprijediti proces integralnog upravljanja otpada i zaštite okoline, odnosno regulisati pritisak u glavnom cjevovodu za centralnu gradsku zonu i smanjiti kvarove i gubitke vode.

“Ovo je dobar primjer kako se sredstva iz eko naknada mogu utrošiti na projekte koji za cilj imaju smanjenje troškova u Vodovodu i kvalitetnom uklanjanju i recikliranju otpada u Komredu. Do sada je grad Bihać od 2012.godine iskoristio preko 600.000 KM od eko naknada za razne projekte i dobar smo primjer kako kvalitetnim projektima poboljšavamo rad naših javnih preduzeća”-kazao je Jasmin Stambolija,načelnik Služe za komunalne dijelatnostivode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!