Bihać: Ne vjerujemo da je Dreković naredio gađanje civilnih meta

USK

Bihać: Ne vjerujemo da je Dreković naredio gađanje civilnih meta

Objavljeno na dan 05.12.2018 - 17:27 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Povodom hapšenja generala Ramiza Drekovića, Koordinacija udruženja boraca Unsko-sanskog kantona održala je sastanak sa ministrom za pitanje boraca i RVI u Vladi USK-a Sandijem Salkićem.

Ramiz Dreković je komandovao Petim korpusom u prvom djelu rata, prije nego je prekomandovan u 4. korpus. Naime, Tužilaštvo BiH ga sumnjiči da je kao zapovjednik 4. korpusa postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

- Bez obzira što u tom momentu nije bio u Petom korupusu, svaki naš zapovjednik jednako je važan. Krajina će braniti čast naših heroja, kazao je ministar Salkić.

Brigadni general Mirsad Selmanović je kazao da se njihov stav treba bazirati na struci.

- Možda smo trebali uzeti više vremena i sve ovo analizirati, ali čini se da ga optužuju za granatiranje civilnih meta u Kalinoviku, mada je tu bilo legitimnih vojnih ciljeva kao što su policijska stanica ili bilo koja druga vojna jedinica. U takvim situacijana može se desiti i promašaj, ali svaka procjena zasniva se na razlicitim elementima i na osnovu njih se donose odluke. Ja ne vjerujem da je Dreković naredio gađanje civilnih ciljeva, kazao je brigadir Selmanović.

Demobilisani borci i oficiri u Bihaću također su zatražili od državnih organa da ih se tretira sa poštovanjem.

- Nemojte nas hapsiti. Svi ćemo se lijepo odazvati. Mi smo se borili za ovu državu i njene institucije, poručio je brigadir Selmanović.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!