Bihać: Potvrđena optužnica protiv Midžić Belkise zbog ubistva

USK

Bihać: Potvrđena optužnica protiv Midžić Belkise zbog ubistva

Objavljeno na dan 22.02.2021 - 15:13 | Izvor: USKinfo.ba |


 

Kantonalni sud u Bihaću je svojim rješenjem od 18.02.2021. godine potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Midžić Belkise (1958. godište) iz Bihaća zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo Ubistvo.

Optužnicom joj se stavlja na teret da je dana 01.03.2020. godine, oko 21,30 sati, u naselju Midžića mahala, Grad Bihać, u svojoj porodičnoj kući u kojoj živi u zajedničkom domaćinstvu sa suprugom Midžić Hrustom, nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba sa suprugom, u namjeri da usmrti oštećenog Midžić Hrustu, kuhinjskim nožem sa drvenom drškom ukupne dužine 38,2 cm,dužine sječiva 23,2 cm, zadala jednu ubodnu ranu oštećenom Midžić Hrusti u predjelu grudi, pri čemu je oštećeni zadobio tešku i po život opasnu tjelesnu povredu koja povreda je bila takvog karaktera da je, zbog naglog iskrvarenja u srčanu kesu brzo dovela do smrtnog ishoda kod oštećenog Midžić Hruste.


Osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza, a prvenstveno nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine i patologije.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Kantonalnog suda u Bihaću.

Foto:RTVUSK
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!