Bihać: Premijer Rošić i federalni ministar Dedić u Bihaćkom muftijstvu

BIHAĆ

Bihać: Premijer Rošić i federalni ministar Dedić u Bihaćkom muftijstvu

Objavljeno na dan 03.10.2017 - 07:44 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


U posjeti  Bihaćkom muftijstvu danas u boravili premjer USK Husein Rošić i federalni ministar poljoprivrede i član Sabora IZ BiH Šemsudin Dedić. Razgovaralo se o  suradnji  izvršnih  vlasti, Vlade USK  i Muftijstva, kao i o problematici  koja je već nekoliko godina prisutna  da u kompletu udžbenika koje Vlada Kantona  besplatno obezbjeđuje učenicima prvih i  drugi razreda osnovni škola nema  udžbenika iz vjeronauke.

Kako je tokom današnjeg prijema kazao bihaćki muftija Hasan ef. Makić,  saradnja Vlade USK  i Muftijstva  je ocijenjena veoma dobrom. Današnji sastanak odnosio se prvenstveno na otklanjanje nesporazuma  između resornog ministarstva Vlade i Islamske zajednice  kada kada je upitanju nabavke udžbenika za vjeronauku.Kao i sve češćoj pojavi da  određene grupe ljudi  u ime vjerskih zajednica posjećuju škole i djele određenu literaturu.

Na prostoru Kantona trenutno je u izgradnji  pet džamije stoga se razgovarano i o tome da  bi  u skladu sa svojim mogućnosti u ove aktivnosti trebale uljučiti  Vlada i Muftijstvo i pomoći   džematlijama.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!