Bihać: Sastanak sa predstavnicima EU o migrantskoj krizi

!

Bihać: Sastanak sa predstavnicima EU o migrantskoj krizi

Objavljeno na dan 09.09.2019 - 13:09 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je danas o aktuelnoj migrantskoj krizi našem gradu sa Margriet Prins, šeficom Odjela za vladavinu prava u Uredu specijalnog predstavnika EU u BiH.

Na sastanku je još jednom istaknuto da Grad Bihać ne može nostiti teret migrantske krize sam, bez konkretne i efikasne pomoći nadležnih državnih institucija i svih ostalih domaćih i međunarodnih organizacija koje se bave migracijama. „Zadnjih nekoliko mjeseci nije se održao niti jedan sastanak. Nisu ponuđena rješenja za rješavanje krize, nema novih lokacija u BiH koje bi trebale rasteretiti boravak migranata u Bihaću i to je nešto što nas zabrinjava.

Ova tišina i ignorisanje od strane nadležnih već smo doživjeli prošle jeseni i opet se ponavlja ista priča i očekujem da upravo predstavnici EU u našoj zemlji naprave što hitniji sastanak sa predstavnicima grada, kantona i ostalih institucija kako bi dobili odgovore hoće li se nadležni uključiti u rješavanje krize prije dolaska zimskih mjeseci i hladnoća“ – istakao je gradonačelnik Fazlić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!