Bihać: U Kabinetu premijera održan radni sastanak posvećen rješavanju pitanja Doma zdravlja

USK

Bihać: U Kabinetu premijera održan radni sastanak posvećen rješavanju pitanja Doma zdravlja

Objavljeno na dan 10.06.2021 - 09:42 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


- Na jučer održanom sastanku jasno su definisani daljnji koraci oko izgradnje nove zgrade bihaćkog Doma zdravlja, ali i rekonstrukcije oštećenog dijela objekta. Konačnu odluku dat će Vlade USK već na narednoj sjednici, i jasno odrediti procedure koje slijede od projekta i idejnog rješenja….

Na inicijativu Fatke Kulenović, zastupnice u Skupštini Unsko-sanskog kantona održan je radni sastanak u Kabinetu premijera sa samo jednom temom – bihaćki Dom zdravlja, izgradnja nove i rekonstrukcija dijela postojeće zgrade.

Premijer USK Mustafa Ružnić, ministri iz resora zdravstva i građenja, te zastupnici u kantonalnoj Skupštini, složni su da je dug put do krajnjeg cilja, prvenstveno zbog postojećih zakona koji odugovlače proceduru, ali novca neće nedostajati. Vlada USK finansirat će izgradnju novog objekta, ali i rekonstrukciju postojećeg, saopćeno je nakon sastanka.Bihaćki Dom zdravlja, odnosno menadžment, zajedno sa Upravnim odborom na sebe je preuzeo zadatke koje mora izvršiti i u konačnici proslijediti Ministarstvu zdravstva, kako bi Vlada već na prvoj narednoj sjednici svojom odlukom dala zeleno svjetlo za daljnje procedure.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!