Bihać: Uskoro završetak radova na dvorani Luke

USK

Bihać: Uskoro završetak radova na dvorani Luke

Objavljeno na dan 12.01.2022 - 18:46 | Izvor: USKinfo.ba | federalna.ba / Foto:Federalna.ba


Bihaćki sportaši i rekreativci uskoro bi trebali dobiti novu sportsku dvoranu Luke. Skoro dvije godine traje rekonstrukcija.

Završetak rekonstrukcije sportske dvorane Luke u Bihaću očekuje se na proljeće. Nakon zastoja radova i spora s izvođačem radova konzorcija „D-L“ raspisan je javni poziv za izvođenje preostalih radova.

"Mislim da više od 90 posto radova je završeno na sportskoj dvorani. Ukoliko ne bude nekih zavrzlama oko toga kad su u pitanju javne nabavke ona može biti gotova na proljeće može biti završena i stavljena u funkciju", kaže gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

"Izvođač koji je bio na prvoj fazi, zapravo u prvom tom ugovoru imao je neke svoje zahtijeve, imao je nešto to što se evo trebalo da se otkloni itd. Ti nedostaci, znate da je tu bila angažovana i policija, imali smo i sudski proces za ometanje posjeda. To je sad taj proces koji se ne može zaustaviti i to ide svojim tokom. Uporedo sa tim Gradska uprava je insistirala, sam Gradonačelnik i Gradsko vijeće i svi sportaši itd. da se nastavi dalje", tvrdi direktor JU Za sport, odmor i rekreaciju Ermin Lipović

Rok za završetak radova na rekonstrukciji sportske dvorane Luke istekao je na ljeto prošle godine. S obzirom na to da izvođač radova nije izvršio svoje obaveze Grad Bihać je aktivirao bankovne garancije.

"Nismo mogli sebi dozvoliti boračku zgradu još novi da se 10 godina nosimo s tim. Mi smo protestovali garanciju koju smo imali od izvođača radova. Mislim da je to iznenadilo sve, mislim da je to jedinstven primjer poslije rata da javni organ, neka opština ili grad protestuje neku garanciju jer su mislili da mi to nećemo uraditi", kaže gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

U rekonstrukciju dvorane je uloženo 2,5 miliona maraka, a za nastavak radova osigurano je 600.000 KM. U međuvremenu je završeno grijanje.

"Pored glavne dvorane koja je ostala u istim gabaritima dobili smo još jednu sportsku dvoranu za trenažne procese za loptačke sportove rukomet, košarka, nogomet i sve ostale. I plus tri male sale za održavanje borilačkih sportova, aerobnih sportova. To je jedno proširenje za nekih skoro 2.000 kvadrata korisnog prostora", objašnjava Lipović.

Rekonstrukcija je podrazumijevala i zamjenu krovišta, sanaciju postojećih i izgradnju novih svlačionica te proširenje tribina za 400 mjesta. Prema najavama, Bišćani bi na proljeće trebali dobiti dugo očekivanu savremenu sportsku dvoranu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!