Bihać usvaja novi Plan parcelacije

USK

Bihać usvaja novi Plan parcelacije

Objavljeno na dan 27.11.2020 - 13:22 | Izvor: USKinfo.ba |


Gradonačelnik grada Bihaća, na prijedlog Službe za urbanističko planiranje, građenje i urbanističko-građevinsku inspekciju, usvojio je Zaključak o usvajanju plana parcelacije “Devijacija”.

Plan parcelacije usvojen je  u svrhu izgradnje, poslovnih, upravnih, uredskih, trgovačkih i uslužnih sadržaja, gradske robne kuće, komunalno – servisni i prateći skladišni prostori, poslovni hoteli, prodavnice, izložbeno – prodajni saloni i slični prostori i građevine, ugostiteljske građevine i građevine za zabavu, saobraćajne građevine, javne garaže, istraživački centri i građevine javne i društvene namjene i drugi sadržaji koji upotpunjuju osnovnu namjenu.

Izradom Plana parcelacije obuhvaćen je prostor u površini od 1,84 ha .
VIDEO
U Zaključku je navedeno da izgradnja i druge intervencije na planiranim objektima na području  obuhvaćenim  Planom parcelacije  iz člana 1. ove Odluke, može se vršiti samo po utvrđenim  urbanističko – tehničkim uvjetima, shodno odredbama Zakona o prostornom  uređenju i građenju.

Nadzor nad provođenjem ovog zaključka i Plana parcelacije vrši Gradonačelnik putem Službe za urbanističko planiranje i građenje .

Foto:Pkusk
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!