Bihać: Zahvaljujući Sanelu Hadžiću, Ramazanski vozić će i ove godine najaviti dolazak mjeseca Ramazana

USK

Bihać: Zahvaljujući Sanelu Hadžiću, Ramazanski vozić će i ove godine najaviti dolazak mjeseca Ramazana

Objavljeno na dan 22.04.2019 - 15:46 | Izvor: USKinfo.ba | biscani.net


Medžlis islamske zajednice Bihać, kao i Odjel za brak i porodicu Medžlisa, u saradnji sa organizacijom Iskre iz Bihaća, i ove godine organizira “Ramazanski vozić” za mališane do 12 godina, koji je najava dolaska mjeseca Ramazana.

Nakon što je naš sugrađanin, Bišćanin Sanel Hadžić, u želji da bihaćki mališani i ove godine najave dolazak najodabranijeg mjeseca za muslimane, ponudio finansijsku pomoć u iznosu od 1500KM, postao je jedna od zaslužnih osoba za održavanje pomenute manifestacije i ove godine.

Podsjećamo, prošle, kao i prethodnih godina, u Bihaću je organiziran “Ramazanski vozić”, kada su mališani sa balonima i zastavama najavili i uputili ramazanske čestitke. Više od 430 mališana je tada uzelo učešće u voziću, a prisutnima su se obratili mnogi, a mogli su uživati i u zvonkom glasu Emane Imširović.

Kako bi se i ove godine isto ponovilo, pobrinuo se Sanel Hadžić uradivši dobro djelo pred početak odabranog mjeseca, a Bišćani će i ove godine gledati mnogo više mališana, uživati u milim glasovima, ali i podsjećati i pripremati se za predstojeći mubarek mjesec, u kojem je urađeno dobro djelo mnogostruko vrijedno.

Uvijek dobrog srca i široke ruke, Hadžić ni ovoga srca nije zažmirio na priliku pomaganja u dobru, a nadajući se da će i naša srca omekšati, pripremamo se za sve bliži mjesec milosti.

“Ko uradi trun dobra, vidjet će ga!” (Kur'an)TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!