Bihaćka pivovara uložila milion eura u nabavku opreme

USK

Bihaćka pivovara uložila milion eura u nabavku opreme

Objavljeno na dan 13.12.2018 - 12:34 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Bihaćka pivovara nabavila je novu liniju za punjenje piva i drugu opremu, koristeći sredstva od kredita od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 1,1 milion eura, a s kojom na različitim projektima bihaćki proizvođač sarađuje duži niz godina.

EBRD je podržao projekat modernizacije proizvođača pića uz kredit koji je odobren preko lokalnog partnera Sparkasse Bank Sarajevo, saopćeno je iz EBRD-a.

Nova oprema omogućila je poboljšanje proizvodnog procesa, ali i vizuelni identitet Pivovare.

Danas imaju oko 100 zaposlenih, a kontinuirane investicije su pomogle da postanu visoko konkurentni biznis koji svojim klijentima može ponuditi izvrsne proizvode.

Pivovara je osnovana 1990. godine. Već u samom početku pridobila je poklonike zlatno-žutog osvježavajućeg pića, proizvedenog po licenci i nadzoru dokazanih čeških stručnjaka, a koristeći tradicionalnu proizvodnju vrhunskog "lager" piva.

Proizvođač pića u Bihaću je jedan od nekoliko desetina kompanija koje su imale koristi od podrške EBRD-a i EU-a za ulaganje u novu opremu i procese i u skladu sa standardima EU. Aktivnosti su podržale širok spektar korisnika, od proizvođača stakla do proizvođača drveta i agrobiznisa.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!