Bišćanin Elvin Okugić učestvuje na Svjetskom forumu demokratije u Strasbourgu

SVJETSKI FORUM DEMOKRATIJE

Bišćanin Elvin Okugić učestvuje na Svjetskom forumu demokratije u Strasbourgu

Objavljeno na dan 09.11.2017 - 12:11 | Izvor: USKinfo.ba | abc.ba


Svjetski forum demokratije održava se od 08. do 10. novembra 2017. godine u Strasbourgu, pod pokroviteljstvom Vijeća Evrope. I ove godine, centar demokratije bio je domaćin velikom broju polaznika akademija političkih lidera, aktivista, studenata i mladih lidera koji su aktivni u javnom životu u svojoj zajednici, a koji su se imali priliku upoznati sa radom i strukturom Vijeća Evrope.

 

Na Svjetskom forumu demokratije ispred Demokratskog omladinskog centra BiH u vidu AKTIVISTA, sudjeluje i Elvin Okugić iz Bihaća, student Master studija i alumnist Akademije za političke lidere/ke u BiH. 

"Bila mi je čast prisustvovati jednom ovako velikom događaju kakav je Svjetski forum demokratije i drago mi je što sam bogatiji za jedno zaista ogromno iskustvo o kojem, mislim, sanja svaki mladi čovjek. U okviru programa prisustvovao sam sjednici na kojoj se govorilo o temi “populizma ”i izazovima sa kojima se suočavaju političke partije, kao i debati u kojoj smo razmjenjivali mišljenja i stavove na temu populizama u politici. Poseban utisak je na mene ostavilo predavanje sudije Nebojše Vučinića u Evropskom sudu za ljudska prava, izjavio je Elvin Okugić.

Osim sudjelovanja na Svjetskom forumu demokratije u Strazburu, kroz ovaj program posjete institucijama Europske unije su planirane i aktivnosti poput: posjete i obilazka parlamenta EU u Strazburu i Briselu; posjete i obilazka Evropskog suda za ljudska prava; posjeta Vijeću Evrope; prijema u Ambasadi BiH pri Vijeću Evrope i razgovora sa ambasadorom; te obilazak Univerziteta u Heidelbergu, kao i obilazak Minhena, izjavio je Elvin Okugić, te dodao da će na kraju svaki učesnik od strane Vijeća Europe dobiti certifikat o učešću.

Priliku za sudjelovanje na ovogodišnjem Svjetskom forumu demokratije imali su rijetki, mladi, aktivni ljudi do 35 godina života koji dolaze iz 112 država širom svijeta, a koji su pratili izlaganja eminentnih govornika o problemima "Populizma" s kojim se suočava demokratija u današnjem svijetu, kao i da se upoznaju i razmjene iskustva sa učesnicima programa iz drugih djelova svijeta.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!